Thema-bijeenkomst Preventie-Akkoorden Gooi en Vechtstreek

Onderleiding van Dagvoorzitter Elsemieke Havenga, heeft op 10 juni jl een thema-bijeenkomst plaatsgevonden van alle gemeenten uit de regio Gooi en Vechtstreek aangevuld met de gemeente Eemnes.
Op de agenda stond de door het Ministerie van VWS ge├»nitieerde Preventie-akkoord. Alle gemeenten hebben op regionale- en lokale thema’s een plan ingediend bij de VNG. Deze bijeenkomst was de aftrap van alle opgehaalde thema’s met zowel de gemeente als regionale- en lokale (zorg) partners.

Als gast was aanwezig online “Bas van de Goor” van de Bas vd Goor Foundation, hij vertelde over zijn “Diabetes Challenge”. Vervolgens was het aan de wethouders om hun lokale thema’s toe te lichten gevolgd door een bijdrage van de Rene Stumpel, directeur van de GGD Gooi en Vechtstreek. De bijeenkomst werd afgesloten door Raymond Serre, voormalig nieuwslezer, die zijn visie deelde met de groep in de vorm van een nieuwsbericht.

De komende maanden wordt er uitwerkingen gemaakt van de ingezette koers zodat er direct na de zomer gestart kan worden met de verschillende interventies.

 

Add A Comment