Sportakkoord BEL-gemeenten getekend (laardercourant)

foto: BEL gemeenten

BEL –  Wethouders Anne Marie Kennis (Blaricum), Wilma de Boer-Leijsma (Eemnes) en Ton Stam (Laren) hebben gisterenmiddag het sportakkoord voor de BEL-gemeenten ondertekend. Vanwege de coronamaatregelen vond de ondertekening digitaal plaats. 

Medeondertekenaars zijn partners in de sport, zoals sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Het sportakkoord is door ongeveer 30 organisaties getekend. Het akkoord is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

Ambities
In het sportakkoord staan zes ambities benoemd:
1. Inclusief sporten en bewegen;
2. Duurzame sportinfrastructuur;
3. Vitale sport- en beweegaanbieders ;
4. Positieve sportcultuur;
5. Jong & Vaardig in bewegen;
6. Topsport die stimuleert.

Sportformateur Marieke Pol (rechts op de foto) heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het sportakkoord. Daarbij heeft zij overleg gehad met partners uit de sportwereld en hen bij elkaar gebracht. Nu het sportakkoord getekend is, draagt Marieke Pol het stokje over aan een werkgroep die verder gaat met de uitwerking van de ambities.

 

Sportakkoord BEL, voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren opstellen van een gezamenlijk sportakkoord.

https://www.laardercourant.nl/nieuws/algemeen/166463/sportformateur-marieke-pol-maakt-sportakkoord-voor-bel-gemeenten-

 

In Weesp gestart met Lokaal Sportakkoord

https://www.weespernieuws.nl/extra/159526/als-je-iets-mist-op-het-gebied-van-sport-dan-is-dt-het-moment-om

 

LOKAAL HILVERSUMS SPORTAKKOORD 2019

Voor de gemeente Hilversum als sportformateur aan de slag. Zoveel mogelijk partijen moeten weten dat we ermee bezig zijn, de pers komt er ook op af.

WEURO 2017

Tijdens het sportevenement WEURO 2017, zijn we door onze rol als projectleider veel in de pers geweest. Zowel de lokale, regionale, als landelijke pers. In de meeste gevallen de schrijvende pers, maar bij de kwartfinale die in stadion de Vijverberg te Doetinchem plaatsvond, zijn we geïnterviewd geweest door de regionale radio/tv, RTL Boulevard en Hart van Nederland.

PLAYING FOR SUCCES FRIESLAND

https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/sc-heerenveen-gaat-in-onderwijs1/10

https://heerenveensecourant.nl/artikel/725734/sc-heerenveen-opent-leercentrum.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F