Ontmoet onze rolmodellen

De laatste jaren heeft Sport United met diverse rolmodellen uit de sport samen gewerkt.

De meeste van deze rolmodellen hebben hun actieve (top)sportcarriere inmiddels beëindigd en werken in een nieuwe functie in het maatschappelijk werkveld.

Sport United onderhoudt altijd een nauwe band met deze ex-topsporters en zet ze ook nog regelmatig in voor clinics of als spreker.

Vraag naar de mogelijkheden.

Zaid El Morabiti

Na 13 jaar heeft Zaid in 2018 afscheid van het Nederlands zaalvoetbalteam. Na zijn 100e interland werd hij door de KNVB eervol benoemd tot Bondsridder. Hij is hoofdtrainer van de grootste zaalvoetbalvereniging van Amsterdam – ASV LEBO. De Eredivisie club waar hij tot voor kort zelf speelde en waarmee hij landskampioen werd. Zaid werkte in het verleden onder meer als sportmedewerker bij Sport United. Inmiddels werkt hij alweer een aantal jaar voor het Calvijn College als sportcoördinator en was daarnaast werkzaam bij de Ajax Challenge.
Bovendien zit El Morabiti sinds  2019 in de Amsterdamse sportraad

Daisy de Peinder

  • Softbal was haar grote passie, 13 jaar lang is ze uitgekomen voor het Nederlands team (146 interlands). Vele WK’s, EK’s en OK’s gespeeld. In Amerika en Italie gespeeld met als hoogtepunt deelname aan de Olympische spelen in 2008. Dankzij de sport veel mooi momenten beleefd en veel van de wereld gezien.  Momenteel is Daisy werkzaam in het welzijnswerk.  

Samir Makhoukhi

In het zaalvoetbal is Samir een begrip. Hij is inmiddels assistent-bondscoach van het Futsal, Nederlands Team. Na jarenlang de aanvoerder geweest te zijn van ons Nederlands team, is hij nu mede-verantwoordelijk voor het 1ste elftal. Naast zijn professionele sportcarriere heeft hij altijd gestudeerd en gewerkt. In het jongerenwerk is hij van grote toegevoegde waarde en is een echt rolmodel.

Hassan Ait Bassou (mr 100%)

Hassan is meerdere keren Europees, -Nederlands Kickboks-kampioen geweest. Daarnaast is hij in de Benelux kampioen boksen geweest en heeft hij meerdere keren mee gedaan aan het Ben Bril Memorial in Amsterdam.

In zijn maatschappelijke carriere is hij jongerencoach geworden en heeft hij een eigen sportschool. Een groot voorbeeld voor onze jeugd en bovenal een zeer prettig en geestig mens.

 

Siri Worm 

Deze doetinchemse profvoetbalster heeft als Oranje Leeuwin veel interlands al op haar naam staan. Naast de vele hoogtepunten in haar carrière kende ze ook veel dieptepunten, waaronder zware blessure en het niet selecteren voor het EK2017 en WK 2019. Toch weet ze steeds weer om te gaan met deze situaties. In de  zomer van 2019 heeft ze een prachtige transfer gemaakt naar Tottenham in Engeland, na al 2 jaar gespeeld te hebben voor Everton  waar ze een hele mooie ervaring heeft mogen opdoen. In de zomer van 2021 is ze overgestapt naar Eintracht Frankfurt, een mooie nieuwe uitdaging. Naast het voetballen heeft ze de opleiding Communicatie afgerond.

Michael Jansen

Na een prachtige maar bewogen voetbalcarriere heeft Michael afgelopen voorjaar gekozen om definitief voor zijn maatschappelijke carrière te gaan. Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer, was hij jeugdtrainer maar hij had toch nog andere ambities. Via onze loopbaanbegeleiding (&VVCS), is hij terecht gekomen bij de KNVB als Talent Performance Trainer, zo kan hij zijn ervaringen vanuit het voetballen gebruiken bij de begeleiding van talenten.