Ontmoet onze rolmodellen

De laatste jaren heeft Sport United met diverse rolmodellen uit de sport samen gewerkt.

De meeste van deze rolmodellen hebben hun actieve (top)sportcarriere inmiddels beëindigd en werken in een nieuwe functie in het maatschappelijk werkveld.

Sport United onderhoudt altijd een nauwe band met deze ex-topsporters en zet ze ook nog regelmatig in voor clinics of als spreker.

Vraag naar de mogelijkheden.

Zaid El Morabiti

en Na 13 jaar heeft Zaid in 2018 afscheid van het Nederlands zaalvoetbalteam. Na zijn 100e interland werd hij door de KNVB eervol benoemd tot Bondsridder. Hij is hoofdtrainer van de grootste zaalvoetbalvereniging van Amsterdam – ASV LEBO en sindskort (2022) assistent-bondscoach zaalvoetbal. Zaid werkte in het verleden onder meer als sportmedewerker bij Sport United. Inmiddels werkt hij alweer een aantal jaar voor het Calvijn College als sportcoördinator en was daarnaast werkzaam bij de Ajax Challenge.
Bovendien zit El Morabiti sinds  2019 in de Amsterdamse sportraad

Daisy de Peinder

  • Softbal was haar grote passie, 13 jaar lang is ze uitgekomen voor het Nederlands team (146 interlands). Vele WK’s, EK’s en OK’s gespeeld. In Amerika en Italie gespeeld met als hoogtepunt deelname aan de Olympische spelen in 2008. Dankzij de sport veel mooi momenten beleefd en veel van de wereld gezien.  Momenteel is Daisy werkzaam in het welzijnswerk.  
daisyOS
samirasstbondsknvb

Samir Makhoukhi

In het zaalvoetbal is Samir een begrip. Hij was tot het EK 2021  assistent-bondscoach van het Futsal, Nederlands Team. Na jarenlang de aanvoerder geweest te zijn van ons Nederlands team. Naast zijn professionele sportcarriere heeft hij altijd gestudeerd en gewerkt. In het jongerenwerk is hij van grote toegevoegde waarde en is een echt rolmodel.

Hassan Ait Bassou (mr 100%)

Hassan is meerdere keren Europees, -Nederlands Kickboks-kampioen geweest. Daarnaast is hij in de Benelux kampioen boksen geweest en heeft hij meerdere keren mee gedaan aan het Ben Bril Memorial in Amsterdam.

In zijn maatschappelijke carriere is hij jongerencoach geworden en heeft hij een eigen sportschool. Een groot voorbeeld voor onze jeugd en bovenal een zeer prettig en geestig mens.

 

hassanfoto6

Houssin Bezzai

Na een professionele voetbalcarrière bij oa Sparta, TOP Oss, HFC Haarlem, werd Houssin mede oprichter van ons bedrijf. Sinds 1 maart 2021 is hij aangesteld als programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB. 

Tijdens en na zijn voetballoopbaan werkte hij aan diverse maatschappelijke projecten.

Toen Houssin stopte met voetballen, startte hij diverse projecten bij ons om kwetsbare jongeren te begeleiden naar scholing en werk en jongeren met een arbeidsbeperking aan werk te helpen.