Opening Moestuin Eemnes een feit

Dankzij de hulp van vrijwilligers en maatschappelijke partners ligt er in Eemnes een prachtige moestuin aan het Wilgenpad bij de RK Nicolaaskerk. Burgemeester Van Benthem verrichtte de opening op 21 juni door een Malus Domestica, beter bekend als de appelboom, te planten. De moestuin komt voort uit het Lokaal Preventie-akkoord en is bedoeld om een gezonde leefstijl te stimuleren en plek voor ontmoeting te bieden.

 

De tuin is geschikt voor het ‘moestuinproject’ van scholen dat onder begeleiding van de buurtsportcoach wordt uitgevoerd. Naast de buurtsportcoach, is ook de Volkstuinvereniging betrokken en zijn er veel enthousiaste vrijwilligers met groene vingers om de scholen te begeleiden in de moestuin.

 

Plek voor ontmoeting en ontspanning

De moestuin is er voor scholen, maar het is ook een plek voor ontmoeting en ontspanning. Zo kunnen jonge gezinnen hier samenkomen. Het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) biedt hier straks opvoedondersteuning aan. Ook is het een ideale locatie om taallessen te verzorgen. En het is een heerlijke en rustige omgeving om te ontspannen. Interesse om iets te doen of heeft u een idee? Stuur een mail naar projectmedewerker Marieke Pol: m.pol@belcombinatie.nl

 

Opbrengst moestuin voor voedselbank

Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om dagelijks verse groenten en fruit te kopen, worden de verse gewassen uit de moestuin grotendeels gedoneerd aan de Voedselbank. Er is vaak gebrek aan verse groenten, daarom wordt er ook samengewerkt met Moestuin Huizen.

 

Samenwerking partners en vrijwilligers

Vrijwilligers hebben de afgelopen tijd gewerkt aan deze mooie plek. Bij de opening waren zij natuurlijk aanwezig, net als vertegenwoordigers van het JGT, betrokkenen van de kerk en KPJ Eemnes. Ook andere partners zoals een lokaal loonbedrijf, hovenier en Welkoop hebben bijgedragen aan de moestuin. De horeca van het Huis van Eemnes verzorgde kleine hapjes en de aanwezigen werden ontvangen met een gezond drankje.

 

Lokaal Preventie-akkoord

Het moestuinproject komt voort uit het lokaal preventie-akkoord. Het preventie-akkoord is opgedeeld in de thema’s: het verminderen van alcohol en middelengebruik, bewustwording van een positieve leefstijl, gezonde voeding voor iedereen en een gezond gewicht bij kinderen. Op basis van deze speerpunten is een aantal projecten en interventies ontwikkeld, waaronder het moestuinproject.

Add A Comment