Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Het project is bedoeld voor jongeren die een heroriëntatie op hun toekomst wensen. Jongens en meiden in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar die ondersteuning kunnen gebruiken bij het zoeken naar geschikt werk en/of naar een beroepsopleiding.

In twaalf weken krijgen ze meer inzicht in hun persoonlijke talenten en hoe zij deze kunnen inzetten voor het vinden en behouden van een baan of het vervolgen van een beroepsopleiding. Het project richt zich op hun toekomst en ze leren hun eigen talenten te ontdekken, beroepskeuzes te maken, samen te werken in een team, zelfvertrouwen op te bouwen, keuzes te maken, een cv en sollicitatiebrief op te stellen en om te gaan met kritiek.

In twaalf weken krijgen ze geen antwoord op alle vragen, maar het is in ieder geval de bedoeling dat ze dan weten hoe ze verder moeten. Dit hoeven ze niet alleen te doen want ze kunnen rekenen op onze sportieve steun! 

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. opent al 10 jaar lang haar deuren voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De meeste activiteiten worden uitgevoerd in en rondom Stadion De Vijverberg. Sport is een belangrijk onderdeel in het programma en iedere dag wordt er een sportieve activiteit gedaan (niet alleen voetballen!!!). De technische staf en spelers van De Graafschap werken daar aan mee. De jongeren kunnen dus in contact komen met de "echte superboeren". We verwachten in ieder geval van de jongeren een sportieve inzet. We maken er geen topsport van, want iedereen moet mee kunnen doen,  maar we gaan wel aan de slag met doorzettingsvermogen en discipline. 

Deelname aan het project is met ingang van 1 januari 2014 niet meer gratis. De onderwijsinstanties en/of overige betrokken instanties nemen de kosten voor hun rekening. Wel is het belangrijk dit van te voren af te stemmen met de leerplichtambtenaren, jongerenloket Jouw Unit of met de zorgcoordinator van de betreffende VMBO/VO/MBO-school.

Jongeren moeten wel ingeschreven staan bij het jongerenloket Jouw Unit (Doetinchem). Iedere ochtend starten we om 09.00 uur met het programma. Jongeren dienen 32 uur per week beschikbaar te zijn tot maximaal 16.00 uur. Ze moeten er wel wat voor doen! We verwachten van de jongeren dat ze actief en gemotiveerd mee doen. Het gaat tenslotte om hun TOEKOMST. 

Aanmelden
Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zie ook: www.graafschaphelptscoren.nl

Aan dit project werken mee: Sport United, BV De Graafschap b.v., ROC Graafschap College, Gemeente Doetinchem, Regio Achterhoek (RMC), Iris Zorg, Lindenhout, Project "Leren Werkt", Rabobank, Start People.


Klik hier voor de ervaring van een deelneemster aan het project.