Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Sergio Ommel

sergioSergio is geboren op 2 september 1977 in Den Haag en opgegroeid in Groningen. Daar heeft hij een erg leuke jeugd gehad en heeft na de Lagere Detailhandel School vervolgens de Middelbare Detailhandel School doorlopen en afgemaakt.

Als voetballer is hij als vijfjarige begonnen bij DIO Groningen. Vervolgens ging hij spelen bij GVAV Rapiditas en daar speelde hij tot de B1. Daar is hij toen gescout voor de jeugd van FC Groningen. Op zijn achttiende tekende hij daar zijn eerste contract voor het seizoen '96-'97.

Na een goede jeugdopeleiding en drie mooie jaren bij de selectie van FC Groningen heeft hij de overstap gemaakt naar Telstar in het seizoen '99-'00. Hier heeft hij twee seizoenen gespeeld en is toen voor een kort avontuur naar IJsland gegaan om daar te spelen bij KR Reijkjavik. Daar heeft hij voorronde Champions League gespeeld.

Na een korte tussenstop in Nederland is hij vervolgens voor een stage naar Engeland gegaan. De stage bij Bristol Rovers werd omgezet in een jaarcontract en daar heeft hij zijn mooiste voetbalperiode beleefd. Na het Engelse avontuur volgde Cyprus. Met de club A.P.O.K. Kyniras Peyia-Pafos is hij kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoogste divisie. Na dit kampioenschap heeft hij ervoor gekozen om het profvoetbal achter zich te laten en zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière. Hij ging voetballen bij hoofdklasser Quickboys uit Katwijk en is gaan werken bij ING Carlease als planner. Daarna heeft hij nog verschillende administratieve jobs gehad.

Hij heeft nogal wat moeite gehad met de omschakeling van profvoetbal naar topamateurs en de combinatie van overdag werken en 's avonds voetballen, maar hij heeft met veel plezier gespeeld bij zaterdag hoofdklasser Ter Leede uit Sassenheim. In het seizoen '08-'09 is hij topscorer geworden van Nederland van de zaterdag hoofdklasse. Vanaf 2011-2012 speelt hij bij FC Lisse in de topklasse.

Hij denkt met het project 'Kickstart' nu eindelijk iets gevonden te hebben dat goed bij hem past en waar hij tevens ook goed in is. De combinatie sport en jongeren spreekt hem enorm aan. Hij vindt het leuk om met zijn opgedane ervaringen de jongeren te motiveren en te stimuleren om een leuke passende baan te vinden.