Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Henk Pieterse

Henk Pieterse

Henk is geboren in de Jordaan te Amsterdam en opgegroeid in Amsterdam West, een gezellige volksbuurt in een gezin van 4 kinderen.

Tijdens een leuke jeugd in het hartje van Amsterdam werd opeens duidelijk dat hij heel lang zou gaan worden. Veel gespeeld op het Balbaoplein, daar speelden vaak de straatvoetballers, 2 van hen zijn Ruud Gullit en Frank Rijkaard, maar omdat zij 2 doelen nodig hadden werd ik vaak verjaagd om te gaan "palen" op het basketbalveld. Ruud heeft hierover in zijn biografie nog het een en ander geschreven.

Tijdens zijn jonge jaren is hij veel gepest, op zijn 15e levensjaar loopt dat hoog op. Hij ondervindt daarvan veel hinder in zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij keert in zichzelf en gaat ter bescherming op zoek naar een andere bezigheid, een doel om mee bezig te zijn.

Zijn gymleraar adviseerde hem te gaan basketballen.
Op het basketbalveld werd hij erkend en bracht hem weer meer zelfvertrouwen en voelde vertrouwd aan. Hij trainde totdat hij er bij neerviel.

Herman Keppy, een jonge lange atletische speler, begeleid hem naar een basketbalveld op het Museum Plein. Hij leert hem persoonlijk de fijne kneepjes van het basketball door veel 1 tegen 1 te spelen.

De jaren die volgende waren non-stop basketballen.
Gespeeld in Nederland (Den Bosch, Haarlem, Den Helder, Nationale team), Verenigde Staten (NBA), Belgische en Duitse clubs, vele Europesche en landelijke titels behaalt.

Sinds 1987 ook maatschappelijk betrokken geraakt door kinderen veel over basketballen te leren. Enkele zomerkampen via de NBB.
Vele jaren later werkte hij voor twee verschillende bedrijven die zijn talenten als basketball-clinician goed benutte. Met veel vreugde en passie werd het "werk" uitgevoerd.

Heden ten dage heeft Henk een eigen onderneming en timmert goed aan de weg. Wil graag iets betekenen voor de jeugd en ze het zelfvertrouwen geven wat hij ook aan de sport te danken heeft. Kijk voor meer informatie op www.henkpieterse.com