Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Ali Günyar

Ali is geboren in Eindhoven, maar hij heeft wel zijn eerste kinderjaren doorgebracht in Turkije. Toen hij weer terug kwam in Nederland was hij een niet te houden kind van vijf jaar. Stout en een vechtersbaas zoals veel vrienden van hem toen in Turkije. Zijn vader besloot daarom om hem en zijn oudere broer, Suleyman, op een vechtsport te doen, dit werd Kuyushin Karate bij sportschool Rijntjes om de hoek.

Op zijn achtste besloot zijn trainer dat Ali en zijn broer er ook bij moesten gaan thaiboksen om aan wedstrijden deel te kunnen nemen. Toen hij nog acht was,vocht hij al zijn eerste wedstrijd, tegen een oudere en grotere tegenstander, die hij winnend afsloot. Hierna begon een succesvolle carrière. Naast de vechtsport trok voetbal ook en hij ging samen met zijn broer op voetbal. Ze waren elke dag bezig met sporten, als het geen thaiboksen was dan was het voetballen en thuis werd er verder gespeeld. Hij heeft deze twee verschillende sporten heel lang gecombineerd en zelfs nog bij PSV gevoetbald, maar uiteindelijk niet doorgebroken in het voetbal. Hierna heeft hij zich helemaal op het thaiboksen gericht. Zijn jeugdcarrière bij het thaiboksen verliep vlekkeloos, zo haalde hij zijn eerste Nederlandse titel in de jeugd in 1992.

Op zijn 17e werd hij A-klasse en had tot de A-klasse maar één partij verloren. Een paar maanden later mocht hij voor zijn eerste Europese titel vechten en met succes! Zijn broer en hij kregen het idee om zelf ook les te gaan geven en een kleine sportschool, genaamd Al-Fid gym, werd gestart. In april 2000 opende zij de deuren van hun sportschool en deze sportschool is nu nog steeds een groot succes. Binnen de kortste keren waren zij de grootste sportschool van Eindhoven en moesten op zoek naar een grotere locatie. Door de eigen sportschool heeft Ali een paar jaar geen wedstrijden kunnen spelen, daarom organiseerde hij samen met zijn broer zijn eigen comeback bij de Kunstijsbaan in Eindhoven in 2001. Dit werd een groot succes.
Ali is viervoudig Wereld Kampioen en tweevoudig Europees en Nederlands Kampioen. Hij kreeg tweemaal de eer om in een volle ‘Arena’ te vechten en hij probeert nog steeds successen te behalen in zijn sport. Dit doet hij samen met onder andere zijn broer, vrouw, leerlingen, H.Prutz, vrienden en zijn familie. Daarnaast heeft hij al tweemaal in Japan mogen vechten, een droom die uitgekomen is.

Naast de vechtsport vindt Ali het werken met jongeren een mooie uitdaging waar hij ook graag successen mee scoort.