Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Hassan aït Bassou

hassan nieuwHassan is geboren op 16 januari 1980 in Marokko en opgegroeid in het Noord-Hollandse Langedijk. Hij is al jaren fanatiek actief in het kickboksen. De laatste jaren traint Hassan onder begeleiding van Team Souwer, maar hij begon op jonge leeftijd in zijn eigen woonplaats bij Ben Ali Gym. Hij kreeg daar een doel voor ogen; de allerbeste worden. Al snel kwamen ze er bij Ben Ali Gym achter dat Hassan het in zich had en dat hij zich kon bewijzen in de ring. Wedstrijden won hij vervolgens achter elkaar en Hassan ging als een speer van de C- naar de B-klasse en werd op datzelfde tempo uiteindelijk een professionele kickbokser die aan de top van de A-klasse kwam te staan (en nog steeds staat).

Na wat successen te hebben behaald, besloot Hassan een andere weg in te slaan. Voormalig wereldkampioen Nordin Ben Salah (Team Fight Club) zag namelijk in Hassan niet alleen een talent voor het kickboksen, maar ook voor het boksen. Hij haalde Hassan naar de boksschool in Purmerend en zodoende staat Hassan onder leiding van hoofdtrainer Michel van Halderen sinds enkele jaren ook als bokser in de ring. Van zo'n strijdlustige vechter zou je het misschien niet zeggen, maar buiten de vechtsport is Hassan een sympathieke jongen met een hart van goud. Het is een jongen die altijd lacht en zichzelf vaak wegcijfert voor een ander. Toch heeft Hassan er geen moeite mee om in het middelpunt van de belangstelling te staan. In mei 2009 is er zelfs een boek over hem uitgekomen waarin Hassan zeer open is over zijn leven en zijn weg naar de top. Door zijn openheid en natuurlijk door Hassan's sportieve prestaties is Hassan uitgegroeid tot een voorbeeld voor de jeugd. Hassan geeft dan ook (kick)bokslessen aan jongeren die door hem ook een doel voor ogen hebben gekregen. 

Sportprestaties: 4 maal Nederlands Kampioen Kickboksen (2002), 2 maal Europees Kampioen Kickboksen (2002), Benelux Kampioen Boksen (2009), Ben Bril Memorial (2011).

www.hassanaitbassou.nl