Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Oktober 2008,  het nieuwe seizoen

Voor u ligt de 1e uitgave van de Sport United-nieuwsbrief. Een geschikt moment om onze nieuwe huisstijl aan u te presenteren.  Met ingang van 1 september jl. is onze nieuwe website gelanceerd; www.sportunited.nl Na een voortvarend begin van onze organisatie vonden wij het nodig om een aantal elementen van onze huisstijl een nieuw uiterlijk te geven. Trots als wij zijn op het resultaat, willen wij hierbij onze dank uitspreken voor de ondersteuning van Pixit Ontwerpstudio.  

Clinics

Afgelopen zomer heeft Samir Makhoukhi clinics verzorgt voor een Jeugdinrichting te Rekken, en voor Stichting Victory for Life, voor kinderen met overgewicht.

AGENDA

! 10 oktober- Start

Wijkvoetbalcompetitie Utrecht

! 4 oktober Nationaal Congres

(www.sport.nl/coachcongress) 

Voetbal reintegratie

De afgelopen zomer is het nodige werk verzet. Sport United is in samenwerking met de voetbalvakbond VVCS, UWV en het CWI gestart met een uniek landelijk re- integratieproject voor 50 ex- profvoetballers. Een project dat ook de nodige media-aandacht heeft gehad, getuige de krantenartikelen in de Volkskrant, de tv- reportages bij SBS6 en Net5 en een radio- interview bij BNN Nieuwsradio.

De Graafschap helpt scoren

Het afgelopen seizoen is zeer succesvol gebleken voor “de Graafschap helpt scoren”. Een project dat samen met de gemeente Doetinchem en betaald voetbalclub de Graafschap in opdracht van de provincie Gelderland is opgezet om een passend antwoord te bieden aan het voortijdig schoolverlaten in Doetinchem e.o. (Achterhoek).

Ook dit project heeft de nodige publicitiet gekregen door de landelijke politiek. Zowel de Minister President de heer J.P. Balkenende, de staatssecretarissen van Sociale Zaken de heer M. Aboutaleb en mevrouw Bijsterveld van onderwijs,hebben een bezoek gebracht aan ons project.

Deze positieve aandacht werkte niet alleen stimulerend voor de initiatiefnemers en de dagelijkse begeleiding als voor de deelnemende jongeren zelf.  

Dat onze aanpak effectief is gebleken, mag blijken uit de resultaten. Het afgelopen seizoen hebben meer dan 40 jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 deelgenomen, waarvan 90% van het aantal deelnemers aantoonbaar doorgestroomd is naar een nieuwe opleiding of een betaalde baan. Een bewijs dat sport een onmisbare schakel kan zijn voor jongeren in het creëren van een solide basis voor hun toekomst.

Portret

Marie-Louise Gijtenbeek, ijsdanster

Sinds wanneer schaats je al?

Vanaf mijn 6de jaar,  op een slootje begonnen en toen doorgegaan naar de ijsbaan

Waar haal je  je inspiratie vandaan?

Veel naar muziek luisteren en dat combineren met je kuren  en dat binnen 2-4 minuten, voor jury en publiek.  

Wie is je grote voorbeeld?

Moeilijke vraag het zijn er zoveel, bijv. Annisina & Peizerat; Delobel & Schoenfelder; Bourne & Kraatz bij het ijsdansen. En dan ook nog de legendes als Katarina Witt, Victor Patrenko, Kurt Browining

Wat vind je het leukst om te doen?

De vrije dans de pirouetten, liften (met mijn broer)

Wat zijn je toekomstdromen?

Een olympische spelen zou erg leuk zijn, maar nu ook internationale wedstrijden, shows en lesgeven.  

Uiteindelijk mijn eigen kunstschaatsbedrijf om te laten zien hoe mooi mijn sport is.

Marie-Louise geeft clinics, shows en trainingen.

De Graafschap helpt scoren, vervolg

We zouden in het bijzonder de collegae van voetbalclub de Graafschap in het zonnetje willen zetten. Niet alleen vanwege de handhaving in de eredivisie, maar ook hun positieve inbreng tijdens de sportactiviteiten en

hun persoonlijke betrokkenheid bij de jongeren. Mede door de aangeboden stages en banen bij de sponsoren van de Graafschap hebben  de jongeren net dat zetje in de  rug meegekregen waar ze op zaten te wachten.

SAMENWERKING & STICHTING KLEIN GALGENWAARD

Ex-profvoetballer Jean-Paul de Jong heeft enkele jaren geleden een stichting opgericht die zich inzet voor diverse doelgroepen vanuit maatschappelijk oogpunt. Samen zijn we gestart met de voorbereiding en uitvoering van een Wijkvoetbalcompetitie in de Gemeente Utrecht, zie www.kleingalgenwaard.nl

PERSONEEL

Deze zomer zijn er 2 nieuwe medewerkers gestart bij onze organisatie.

Samir Makhoukhi, zaalvoetballer en speler van het Nederlandse Team.

Suzanne Bakker, ex-semi-prof vrouwenvoetbal FC Utrecht

NASCHOOLSE OPVANG

Houssin Bezzai is in september weer gestart om voor kinderen in de Gemeente Leiden, voetbalclinics te verzorgen. In het voorjaar van 2008 is er een start gemaakt met dit project. Door de positieve en enthousiaste

ervaringen van de kinderen wegens succes voortgezet.