Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Vandaag is Staatssecretaris Mevr. Bijsterveld, van Onderwijs op bezoek geweest bij het project "de Graafschap helpt Scoren".
Sinds vandaag is futsal "zaalvoetballer" Samir Makouhki gestart bij het project de Graafschap Helpt Scoren als projectmedewerker. Samir is speler van het Nederlands Zaalvoetbalteam en speelt hoofdklasse, bij Beverwijk.
Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Cor Huntelaar, financieel directeur BV de Graafschap, op 43-jarige leeftijd overleden is aan een hartstilstand. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, familie, vrienden en personeel BV de Graafschap veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

www.degraafschap.nl
Begin september 08 zal in de stad El Laouin (in de omgeving van Oujda) in Marokko een project gestart worden.

Doelstelling is om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van jongeren in de stad van El Laouin. Sport, en in het bijzonder voetbal, loopt daar als een rode draad door heen. Door samen te sporten ontstaat de kans om de toekomst van de jongeren te beinvloeden en waar mogelijk te postief bij te sturen. Niet alleen op het sportieve vlak, maar ook sociaal-maatschappelijk.

Onder begeleiding van ex-profs uit Nederland en Marokko wordt een start gemaakt met het selecteren van jeugdspelers uit de omgeving tijdens regionale talentendagen. In Nederland worden op dit moment gesprekken gevoerd met meerdere betaald voetbalorganisaties om als kennisuitwisseling- en ervaringsplek te kunnen fungeren. Een soort sportieve ontwikkelingshulp door BVOs.

Jongeren met sportief talent zullen aan de hand van de Coerver-methodiek geschoold worden en worden dagelijks bijgestaan door een trainersstaf van oud-profs uit Marokko. Daarnaast zullen zij gestimuleerd worden om onderwijs te (blijven) volgen en zich te bekwamen in een vak.

Zwerfjongeren uit de omgeving die geen onderwijs meer volgen mogen ook deelnemen aan de trainingen en de studiebegeleiding. Daarnaast kunnen ze overnachten in de extra ruimten op de veilige trainingslocatie en kunnen ze aanschuiven bij de lunch.

Onze sportieve doelstelling is om de topamateur vereniging Mouloudia El Laioun in een periode van maximaal 5 jaar te laten promoveren naar de GNF1 (eredivisie in Nederland). Droom blijft om ooit deel te nemen aan de champions league in Afrika met een geheel eigen opgeleid team.

Sociaal-Maatschappelijk is het doel om meer dan 20 nieuwe bedrijven via een micro-krediet te starten geleid door de jongeren die onvoldoende talent hebben om zich via de sport in hun levensonderhoud te voorzien. Minder ambitieus, maar wellicht belangrijker is dat alle jongeren na afloop geleerd hebben te lezen en te schrijven (50 % analfabeten in Marokko is 50%).

Diverse organisaties (Connecting2u, ROC Friesepoort, ROC van Amsterdam, voetbal (top)vereniging Ter Leede (hoofdklasse), Mouloudia El Laioun (GNFA), Sports3D, DHL en Mar-Nel nemen al deel aan dit spraakmakende project, wie volgt? Elke bijdrage wordt op prijs gesteld
Nieuwe topsportster gestart bij Sport United, Marie-Louise Gijtenbeek, ijsdansster. Zij zal organisatorische ondersteuning gaan verlenen bij de verschillende projecten die Sport United uitvoerd.