Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

‘Blijf op school en haal je diploma’ Hoe zorg je ervoor dat deze boodschap aankomt bij jongeren? Door jongeren die daar zelf ervaring mee hebben hun eigen verhaal aan andere jongeren te laten vertellen.

Op donderdag 17 maart 2011 is de officiële aftrap van het project geweest. De aftrap was in het ADO stadion in Den Haag. De jongeren uit het team gaan zich gedurende het schooljaar een aantal keer per maand inzetten als rolmodel tegen voortijdig schoolverlaten.

Achtergrondinformatie
In 2009 startte het eerste VSV- jongerenteam in Amsterdam. En met succes! De VSV-jongerenteamleden spreken de taal van de leerlingen in de klas waardoor er veel sneller commitment plaatsvindt over het nut van het halen van een diploma. Na het succes in Amsterdam volgen Eindhoven, Breda en Zuid-Limburg met VSV- jongerenteams.

Ambassadeurs coachen de teams
De jongeren van het ADO jongerenteam worden gecoached door drie ambassadeurs, oud-betaald voetbalscheidsrechter Dick Jol en ex-profvoetballers Rick Hoogendorp en Houssin Bezzai.

Samenwerking
De VSV- jongerenteams worden ingezet als instrument tegen voortijdig schooluitval. Het VSV-ADO jongerenteam is opgezet in samenwerking met Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Sport United, ADO Den Haag, ROC Mondriaan, ROC ID College, ROC Leiden en het Ministerie van OCW.

Terugdringen van het aantal vsv-ers naar maximal 25.000
In het schooljaar 2009-2010 is het aantal voortijdig schoolverlaters (vsv-ers) dat zonder een diploma op minimaal startkwalificatieniveau de school verlaat gedaald naar 39.600 op landelijk niveau (voorlopige cijfers). Met deze daling zijn we op weg om de doelstelling van maximaal 35.000 voortijdig schoolverlaters (vsv-ers) in 2012 te halen. In 2010 scherpte het kabinet Rutte-Verhagen de doelstelling aan tot maximaal 25.000 nieuwe voortijdig schoolverlaters in 2016.

Met vragen over het VSV ADO-jongerenteam kunt u contact opnemen met Sport United, Marieke Pol 06- 51 53 13 53 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DIT PROJECT IS INMIDDELS AFGEROND