Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

 

Op maandag 11 april jl, vond er bij het ROC Midden Nederland, een VSV (vroegtijdig schoolverlaters) congres plaats.

Diverse Gemeenten, collega ROC’s en maatschappelijke partijen waren aanwezig om met elkaar ervaringen en kennis te delen over voorbeeld projecten en aanpak,  omtrent het terugdringen van de vroegtijdig schoolverlaters.

Landelijk is er de laatste jaren een enorme daling ingezet door diverse inspanningen die scholen en Ministerie hebben gepleegd. Nu zijn er nog ruim 25.000 geregistreerde schoolverlaters. Minister Bussemaker wil dit nog graag verder terugdringen naar zeker 20.000.

ROC Aventus heeft sinds 4 jaar het jongerenteam LEF, wat preventieve voorlichting geeft aan leerlingen op het ROC  en VO-scholen.

Samen met projectorganisatie Sport United, zijn de rolmodellen, ex-profvoetballers Ugur Yildirim en Jochem de Weerdt , voorlichtingen aan het verzorgen met jongeren die ook vroegtijdig school hebben verlaten maar toch weer zijn teruggekeerd naar school en hun diploma hebben gehad.

De jongeren kregen op het podium de gelegenheid uitleg te geven op het LEF –team waar zij onderdeel vanuit maken.

Minister Bussemaker was er erg van onder de indruk en vond de jongeren, Roelof en Lynette, grote voorbeelden voor anderen die op het punt staan school te verlaten.

Roelof en Lynette vertelden vooral ook dat je moet praten over je problemen en de docenten erbij moeten betrekken of een vertrouwenspersoon kan zoeken. Vaak zit de sleutel bij jezelf maar heb je steun en hulp nodig om beter inzicht te krijgen in wie je nu bent en wat je wil.

Door voorlichtingen te geven aan andere jongeren zijn Roelof en Lynette sterker geworden en bewuster. We kunnen trots zijn op deze jongeren.

Voor meer informatie over het project: