Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Met LEF van start…
Het voortijdig schoolverlaters LEFteam Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) is van start gegaan! Na de voorbereidingsfase is er nu een mooi LEFteam samengesteld van drie jongens en twee dames. Allemaal hebben ze diversen redenen gehad om hun school in het verleden de rug toe te keren.

Ugur Yildirim, ex-profvoetballer en ex-international van het Nederlands elftal, heeft zich aan dit team verbonden als ambassadeur. Ugur deelt graag zijn ervaringen met de jongeren. Zelf bevind hij zich nu in een situatie door de keuzes die hij vroeger heeft gemaakt. Hij heeft helaas geen beroepsopleiding waar hij op terug kan vallen. Hij kan jongeren daarom ook goed stimuleren om nu school af te maken en met hun toekomst bezig te zijn.
 

Het eerste klassenbezoek op het ROC Aventus in Deventer is op 29 maart geweest. De eerstejaars leerlingen van de opleiding Marketing werden bezocht. Ondanks dat iedereen een beetje gespannen was, is het een groot succes geworden. De leerlingen waren heel erg betrokken en luisterden geconcentreerd naar de verhalen van het LEF-team. De leerkracht (ook intern begeleider) vond het zo geweldig dat hij in zijn evaluatie heeft geschreven: “Het was echt fantastisch….een absolute aanrader”.

Op vrijdag 30 maart is het landelijke convenant ‘ Voortijdig schoolverlaters 2012-2015’ getekend in het stadhuis in Apeldoorn. Daar heeft Roelof (deelnemer LEFteam) zijn verhaal nogmaals verteld. De beleidsbepalers waren onder de indruk van de LEF die Roelof toonde om zijn verhaal daar te doen. De aanmeldingen vanuit de school stromen nu binnen.

groepsfoto stedendriehoek aangepast
Ondertekening landelijk convenant. Roelof (op de hurken tweede van links)