Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

 
Maandag 13 februari heeft de lancering van het LEFteam Den Bosch plaats gevonden op het Koning Willem 1 College (KW1C). Maria Randoe, directeur studenten zaken, Cor van Gerven, lid college van bestuur en Marianne Gevers, projectleider vsv,  waren aanwezig om de jongeren succes te wensen.
 

In het kader van het actieplan Aanval op Schooluitval heeft het LEFteam haar eerste twee klassen bezocht. Het jongerenteam mocht het spits afbijten op de Vlijmenseweg bij de studenten van Toerisme en Marketing Communicatie. Dit gebeurde onder begeleiding van ambassadeur Andy Souwer en coach Daisy de Peinder (Sport United). 
 

Het LEFteam Den Bosch bestaat uit jongeren die zelf ooit zijn uitgevallen op school, maar de weg naar school weer hebben terugvonden. Het team gaat in de regio Den Bosch diverse scholen bezoeken om leerlingen vanuit hun eigen ervaring te overtuigen om op school te blijven en een diploma te halen.
 

De leerlingen uit de klassen toonden respect en luisterden aandachtig naar de verhalen van zowel de jongeren als het filmpje en boodschap van Andy Souwer. De verhalen waren open en oprecht. Verschillende problemen die leiden tot schooluitval werden aangehaald, zoals geen stabiele thuissituatie, spijbelen, detentie, verkeerde keuze en gewoon geen zin hebben. Aan het einde van de les werd er in groepjes een collage/  moodboard gemaakt over wat de leerlingen belangrijk vinden in de toekomst en wat daarvoor nodig is.  
 

Het LEFteam Den Bosch bezoekt de komende weken nog meer klassen op het Koning Willem 1 College. 

lancering lefteam den bosch