Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Jochem de Weerdt

Jochem is geboren in 1977 in Apeldoorn. Hij voetbalt al vanaf zijn 6de. Zijn voetballeven is via verschillende clubs gegaan. CSV Apeldoorn is dé club waar hij leerde voetballen en daar voetbalde hij tot in de B-jeugd. Verschillende betaald voetbalorganisaties, waaronder PSV en De Graafschap, hadden interesse in hem, maar hij koos voor Go Ahead Eagles in Deventer. Na drie seizoenen in de jeugd gespeeld te hebben, veroverde hij in het seizoen 1996/1997 een plek in de selectie waarin hij totaal acht seizoenen speelde. In deze periode heeft hij van alles meegemaakt; het behalen van de nacompetitie, een uitnodiging voor Jong Oranje, een mogelijke transfer naar FC Groningen, maar ook een zware knieblessure tekenden deze periode. Door deze knieblessure heeft hij het seizoen 2001/2002 niet kunnen spelen, maar was hij aan het revalideren. Hij kwam heel fit terug van zijn blessure en heeft nog drie seizoenen gespeeld bij Go Ahead Eagles.

fotojochemNa een aantal jaar in het Betaald Voetbal besloot hij zijn maatschappelijke carrière echter voorrang te geven. Hij bleef wel voetballen, maar nu bij hoofdklasser WHC in Wezep en hij ging werken bij de hoofdsponsor. Want tijdens zijn periode in Deventer had hij ook zijn diploma's marketing en communicatie, richting sportmanagement, behaald. Omdat hij zijn oefenmeester 2 en 3 had, heeft hij naast het werken en trainen bij WHC ook verschillende jeugdteams getraind. Na vijf jaar in Wezep is hij teruggekeerd naar zijn oude club CSV Apeldoorn waarmee hij in seizoen 2009/2010 naar de nieuwe zaterdag topklasse promoveerde. Aan het einde van het seizoen 2010/2011 sluit hij zijn actieve voetbalcarriere af bij CSV Apeldoorn. Vanaf het seizoen 2011/2012 is hij de assistent trainer van zijn oude team. 

De commerciële wereld liet hij na een aantal jaar achter zich en hij ging werk zoeken in de sociaal maatschappelijke hoek. "Ik wil jongeren laten weten dat niks aan komt waaien, en dat je door moet zetten om iets te halen." Via oud voetbalvriend Samir is hij in contact gekomen met Sport United. Hier is hij nu werkzaam als begeleider op de projecten voor voortijdig schoolverlaters en jonge werkzoekenden. Hij is coördinator van het project 'IN!Overijssel'.