Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Suzanne Bakker

suzanne internetSuzanne Bakker is op 9 juli 1986 geboren in het Noord-Hollandse plaatsje Hensbroek. Bij dorpsclub Apollo’68 begon haar voetbalcarrière waarna zij achtereenvolgens bij vv Reiger Boys en Wartburgia ging spelen. Vanaf haar twaalfde tot haar negentiende speelde zij in alle vertegenwoordigende meisjeselftallen van de KNVB, met als hoogtepunten het spelen voor Jong Oranje onder 17 en 19 jaar. In het eerste seizoen van de Eredivisie Vrouwen, 2007-2008, speelde zij voor FC Utrecht. Maar het volgende seizoen verliet Suzanne FC Utrecht weer en ging terug naar haar oude club Wartburgia uit Amsterdam.

Naast veldvoetbal was Suzanne ook te vinden in de zaal. Haar zaalvoetbalcarrière begon al op jonge leeftijd bij Dansschool Biersteker uit Noord-Scharwoude. Vervolgens werd zij met Nieuwendam Nederlands Kampioen en daarnaast hebben zij ook de nationale beker gewonnen. Na haar FC Utrecht periode is zij weer terug gegaan naar Dansschool Biersteker waarmee zij wederom Nederlands- en bekerkampioen werd. Via Os Lusitanos speelt zij momenteel met vv Pernis in de Eredivisie voor vrouwen. Tevens maakt zij sinds vier seizoenen deel uit van het Nederlands Vrouwenzaalteam. Als captain van dit team droomt ze er nog steeds van om een EK of WK te mogen spelen.

Maatschappelijk gezien heeft zij ook successen behaald. In 2008 heeft zij haar opleiding Sport, Management en Ondernemen afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Met haar TrainerCoach (TC) 3 en Trainer Coach Zaalvoetbal 3 diploma in haar zak geeft zij momenteel als combinatiefunctionaris in Amsterdam Oost aan diverse jongeren voetbaltraining. Het doel van deze functie is om zoveel mogelijk meiden aan het voetballen, zaal of veld, te krijgen.
Daarnaast heeft zij twee eigen bedrijven. Als ZZP-er organiseert zij sportevenementen en –clinics en daarnaast is zij mede-oprichtster en hoofdtrainster van de eerste meisjesvoetbalschool in Nederland, genaamd TopTalent Meisjesvoetbal. 

Suzanne heeft zelf nog enorm veel plezier in het voetbal, maar daarnaast vindt ze het geweldig om jongeren voetballend beter te maken, maar ook voetbal als middel te gebruiken om maatschappelijke doelen te gebruiken!