Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Raphael Supusepa

raphael

Raphael is geboren en getogen in Wormerveer. Voetbal was van kleins af aan al zijn passie en op vijfjarige leeftijd werd hij lid van de plaatselijke club W.F.C. (tegenwoordig Fortuna Wormerveer). Zijn grootste droom om profvoetballer te worden, is werkelijkheid geworden. Op veertienjarige leeftijd nam hij de overstap naar Ajax. Daar zat hij in de lichting met o.a. Tim de Cler, ambassadeur van Sport United. Toen hij achttien werd, kreeg hij zijn eerste profcontract en in het seizoen ’97-‘98 maakte hij ook zijn debuut in het eerste elftal. Dit was onder toenmalig trainer Morten Olsen. Hoogtepunt van dat seizoen was het behalen van het landskampioenschap.
In het seizoen ’99-’00 ging hij voor drie seizoenen naar sc Excelsior. Het laatste seizoen promoveerde Excelsior naar de Eredivisie via de nacompetitie. Vervolgens heeft hij één seizoen bij FC Haarlem gevoetbald, één seizoen bij FC Dordrecht en drie seizoenen bij MVV. In het laatste seizoen bij MVV liep hij een zware knieblessure op waardoor hij een jaar lang moest revalideren. Na die revalidatie werd hij nog voor verschillende clubs gevraagd, maar die sloten niet aan bij zijn wensen. Hierdoor is hij zich gaan richten op zijn maatschappelijke carrière. Hij heeft nog jaren gevoetbald bij FC Lisse maar is daarna zich gaan richten op het trainersvak en heeft zijn bevoegde diploma;s behaald.  

Hij heeft jaren gewerkt bij het project 'Kickstart' in Leiden. Het leukste aan jongerenwerk vond hij dat hij aan de jongeren nog vorm kon geven en dat ze nog gestuurd kunnen worden naar iets waar ze in de toekomst nog iets aan hebben. Als de jongeren iets willen bereiken dan moeten ze de volle 100% inzet tonen.

 Inmiddels heeft Raphael zijn eigen voetbalschool samen met een andere ex-profvoetballer.