Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Sport & branches

Active ImageDoordat sport wordt ingezet als methodiek kan er gewerkt worden in diverse branches. Wij voeren op dit moment projecten uit in verschillende branches.

Sport & (Re)integratie

Sport wordt ook ingezet als middel binnen de reintegratie branche. Dit kan zijn doordat mensen met een fysieke beperking weer wordt geleerd om te gaan met hun eigen mogelijkheden. Door een goede conditie op te bouwen en te leren luisteren naar hun lichaam wordt lichaam en geest op elkaar afgestemd.
Daarnaast heeft sport vele elementen in zich die goed ingezet kunnen worden voor het oefenen van vaardigheden. Denk hierbij aan het samenwerken, communiceren en het naleven van spelregels (discipline). Naast het feit dat je door sport sociaal actief bezig bent. De praktijk wijst uit dat door sport diverse culturen met elkaar verbroederen tijdens de sport. Het blijkt dat metname jongerenprojecten zeer geschikt zijn om de methodiek sport in te zetten.

Sport & Onderwijs

Op iedere basisschool krijg je sport. Helaas is dat niet op iedere school evenveel en de afgelopen jaren is dit sterk afgenomen.

Active Image

Dat is jammer want al op jonge leeftijd kan de basis worden gelegd voor een sportieve en gezonde levensstijl. Op school krijgen kinderen eigenlijk alleen maar gymnastiek. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten van sport die gebruikt kunnen worden voor het aanleren van basisvaardigheden. Denk hierbij aan diverse teamsporten. Sportieve vorming op jonge leeftijd is een fundament voor persoonlijke ontwikkeling. Het is de basis voor gezond bewegen. En sport biedt ook plezier, uitdaging en teamgeest. Dit op zowel competitieve als recreatieve basis. Daarom is het zo belangrijk dat sport wordt ingezet in het onderwijs, niet alleen het basisonderwijs maar ook voortgezet- en beroepsonderwijs.