Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Zaid El Morabiti

zaidZaid El Morabiti is geboren in 1984 en woont in Amsterdam. Sinds zijn zesde speelt hij al voetbal. Op zijn tiende is hij begonnen bij voetbalvereniging Neerlandia. Daar heeft hij zes jaar gevoetbald en toen is hij overgegaan naar een andere vereniging, Blauw-Wit. In de jaren dat hij aan veldvoetbal deed, heeft hij ook veel op straat gevoetbald en meegedaan aan verschillende wedstrijden op straat en in de zaal. Toen is hij er achter gekomen dat zijn passie voor het zaalvoetbal groter was dan voor het voetballen op het veld.

 

In 2003 heeft hij meegedaan aan de Nike Panna Knock Out in Paradiso en werd eerste. De winnaar van dit toernooi was een jaar lang de beste panna-speler van Nederland. In 2004 won hij het bekende twee tegen twee 'Masters of the Game'-toernooi in de Amsterdam Arena. Met dit toernooi doen de beste straatvoetballers van Nederland mee. Daarna is hij gaan zaalvoetballen in de hoogste zaalcompetitie van Nederland. In 2003 ging hij spelen bij ZVV Terbeek. Na één seizoen maakte hij de overstap naar ZVV Hilversum en speelde hij in Jong Oranje. Het seizoen daarop speelde hij al in het Oranje A-team en dit combineerde hij met spelen bij Futsal Hasselt. Vanaf 2007 tot 2011 voetbalde hij bij FCK De Hommel in Den Bosch. Daar werd hij het eerste seizoen kampioen. Het seizoen daarop wonnen ze de Supercup en mochten deelnemen aan de UEFA Futsal Cup. Vanaf seizoen 2011/2012 speelt hij in Amsterdam voor AORC Palestra Vastgoed. In totaal heeft hij nu meer dan 55 interlands gespeeld en al meer dan 15 doelpunten gemaakt voor het Nederlands Futsalteam.

Naast voetballen heeft hij ook nog andere hobby's; tennissen, zwemmen en reizen. Omdat hij het leuk vindt om kinderen en jongeren iets bij te leren op het gebied van sport en maatschappelijke ontwikkeling is hij betrokken bij jongerenprojecten van Sport United.