Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Het Project Kickstart is gestart in 2009. Een project in Leiden voor jongeren die tijdelijk zonder school of werk zitten of een time-out nodig hebben. Kickstart werd in 2009 officieel geopend door Tim de Cler, voormalig profvoetballer bij het Nederlands Elftal, AZ, Feyenoord en tevens ambassadeur van het project.

De jongeren die deelnemen aan het project zijn door verschillende redenen vastgelopen in hun toekomstplannen. Ze zijn gemotiveerd om opnieuw aan een beroepsopleiding te beginnen of een leer/werktraject aan te gaan. Het project biedt voor deze jongeren, vanuit een positieve benadering, nieuwe kansen. Voetbalvereniging FC Boshuizen biedt het project een thuisbasis. Hier worden de jongeren vier dagen per week begeleidt door trainers, jongerenwerkers en (ex)topsporters. (Sergio Ommel en Raphael Supusepa).

Uitgangspunt van Kickstart is dat jongeren in een gestructureerde omgeving leren ontdekken wie ze zijn, wat hun talenten/kwaliteiten zijn en wat ze willen doen met hun toekomst. Elke ochtend krijgen jongeren training waarbij zelfkennis, competenties, loopbaanoriëntatie en het ontwikkelen van vaardigheden die belangrijk zijn voor school en werk aan de orde komen. In de middag wordt er gesport onder begeleiding van (top)sporters. Na acht weken gaan de jongeren stage lopen alvorens te kiezen voor een opleiding of een leer/werktraject. Gedurende zes maanden krijgen zij nazorg en begeleiding door middel van persoonlijke begeleiding en terugkomdagen. 

Kickstart is een samenwerking van Sport United, stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland en het Jongerenloket en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden, afdeling Onderwijs & Arbeidsmarkt. Jongeren moeten wel worden ingeschreven bij het jongerenloket, indien dit nog niet gebeurd is. 

DIT PROJECT IS INMIDDELS AFGEROND