Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

 • 10 jarig Jubileum de Graafschap Helpt Scoren

  Lees meer...

 • LEF team Stedendriehoek in gesprek met Minister Bussemaker

  Lees meer...

 • Laptops in gebruik dankzij Rabobank Graafschap

  Lees meer...

 • Rabobanken Graafschap-Midden en Graafschap-Zuid ondersteunen maatschappelijk project bij De Graafschap

  Lees meer...

 • Graafschap Helpt Scoren Doetinchem is weer begonnen

  Lees meer...

Projecten

Partners

Houssin Bezzai

Image

Houssin is geboren in Marokko en is in zijn babytijd al naar Nederland gekomen. Zijn grootste droom was profvoetballer worden. Maar voetballen mocht alleen als school op de eerste plaats zou komen. Zijn droom werd werkelijkheid, hij is profvoetballer geworden en zijn schooldiplomas zijn ook gehaald.Als 16-jarige is hij begonnen bij Sparta Rotterdam waar hij vervolgens 8 jaar met veel plezier heeft gespeeld. In deze periode werd hij ook international voor Marokko met als hoogtepunt het behalen van de Africa Cup. Zijn betaald voetbalcarrière heeft hij voortgezet bij Top Oss (3 jaar) en Haarlem (1 jaar). Na sluiting van de voetbaltransfer in  augustus 2006 is er helaas geen nieuwe topclub gevonden die aansloot bij de wensen van Houssin.

Hij blijft gemotiveerd om nog ergens aan de slag te gaan en is toen gaan spelen bij hoofdklasser Ter Leede. Hij heeft sindsdien bij diverse amateurclubs gevoetbald. Naast zijn drukke bestaan als voetballer heeft Houssin zich altijd ingezet voor maatschappelijke doelen. Samen met zijn jeugdvriend Tim de Cler heeft hij fruit- en smoothiezaak 'Fruit and Go' in Leiden geopend in december 2010. Daarnaast doet hij veel vrijwilligerswerk voor jongerenprojecten en (wordt) werd vaak gevraagd als rolmodel. Hij wil graag jongeren helpen vorm te geven aan hun toekomst. Zijn motto is: "probeer eerst naar jezelf te kijken, voordat je anderen de schuld geeft, want het begint altijd bij jezelf". Houssin werkt samen met Sport United aan het vergroten van kansen voor kwetsbare jongeren.
Daarnaast heeft hij jaren geleden zijn eigen detacheringsbedrijf opgezet , Leids Inzet Collectief. Hierbij plaatst hij WAJONGEREN, bij Betaald Voetbalclubs en bij sponsoren van de club.